De acht verschijningen
Vijfdaagse bedevaart
Banneuxdag

Welkom

Het Banneux-Comité van het bisdom Rotterdam (kvk nummer 74928813), voluit: Diocesaan Comité voort het bisdom Rotterdam van de Internationale Gebedsunie van Banneux ND in Nederland, heeft als doelsteling om de boodschap van Banneux ND uit te dragen. Dit doen wij onder andere door het organiseren van 1-daagse, 2-daagse en 5-daagse bedevaarten naar Banneux.

Onze organisatie werkt uitsluitend met vrijwilligers en professionele partners voor wat betreft het vervoer van pelgrims van en naar Banneux. In Banneux verblijven onze gasten van de 1- en 2-daagse bedevaarten in een van de hotels aldaar. De gasten van de 5-daagse bedevaart verblijven in de Hospitalité van het heiligdom te Banneux.

Verzorging van de pelgrims van de 5-daagse bedevaarten geschiedt door vrijwilligers. Medische verzorging geschiedt door gekwalificeerde verpleegkundigen die als vrijwilliger aan de bedevaart verbonden zijn. Pastorale begeleiding geschiedt door diocesane priesters, diakens of pastoraal werkers die de bedevaarten begeleiden.

Om een sociaal veilige omgeving te creëren voor gasten en vrijwilligers van onze bedevaarten voert het Banneux-Comité een actief preventiebeleid met de volgende pijlers:

• Met ingang van 2020 zijn alle medewerker in het bezit van een VOG verklaring.
  • Daarnaast onderschrijven zij de Gedragscode Pastoraat 2018 en de algemene richtlijnen voor de bedevaart van Banneux-Comité bisdom Rotterdam.
  • Volgens het geformuleerde aannamebeleid krijgen nieuwe medewerkers een intakegesprek, waarin wordt ingegaan op de werkzaamheden, algemene richtlijnen die gelden op de bedevaart, VOG, gedragscode pastoraat en in geval van verpleegkundigen en artsen BIG registratie. Na de eerste bedevaart vindt een evaluatiegesprek plaats.

Suggestie/klachten over deze site? Richt ze tot de webmaster:
Pagina laatst bijgewerkt op: 22-6-2020